Συνταγές
Ψωμί Χάμπουργκερ
Υλικά
Εκατοστιαία αναλογία
Ενδεικτική δόση
Αλεύρι Τ 70 % Lux
80,0 %
8 κιλά
Αλεύρι Super Top
20,0 %
2 κιλά
Μαργαρίνη μαλακή
5,0%
500 γρ
Ζάχαρη
4,0 – 6,0%
400 – 600 γρ
Μαγιά
3,0 – 5,0%
300 – 500 γρ
Αλάτι
2,0 %
200 γρ
Γάλα σκόνη (26% λιπαρά)
1,0 – 2,0%
100 – 200 γρ
Νερό (κρύο < 5°C)
52,0 – 55,0 %. Σε περίπτωση που προσθέσουμε φρέσκο γάλα τότε μειώνουμε ανάλογα το νερό. Το ποσοστό του φρέσκου γάλατος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 3%.
5,2 – 5,5 λίτρα
Συνολική ποσότητα ζύμης
167,0 – 177,0%
16,7 – 17,7 κιλά
Επεξεργασία
Ταχυζυμωτήριο
3 λεπτά στο αργό, 7 – 8 λεπτά στο ταχύ.
Συνθήκες
Θερμοκρασία ζυμαριού | 18 – 22 °C. |
Χρόνος ξεκούρασης | Δεν απαιτείται. |
Διαίρεση, πλάσιμο, διαμόρφωση τεμαχίων | Διαιρούμε σε κομμάτια των 100 – 120 γρ. Έπειτα στρογγυλοποιούμε, προαιρετικά βουτάμε σε σουσάμι, και τοποθετούμε στις λαμαρίνες. |
Γίνωμα σε στόφα | 40 – 50 λεπτά. |
Θερμοκρασία στόφας | 30 – 35 °C. |
Υγρασία στόφας | 90%. |
Θερμοκρασία ψησίματος | 225 – 235 °C. |
Χρόνος ψησίματος | 12 – 15 λεπτά χωρίς ατμούς. Ανοίγουμε τους ατμοσείρτες στα τελευταία 4 λεπτά. |