Συνταγές
Ψωμί Πολυσπορο βαρύ
Υλικά
Εκατοστιαία αναλογία
Ενδεικτική δόση
Αλεύρι Multi Επτάσπορο
50,0
5,0 κιλά
Αλεύρι Μ Κίτρινο
30,0
3,0 κιλά
Αλεύρι Μ Χωριάτικο
20,0
2,0 κιλά
Μαγιά
1,0 %
100 γρ
Αλάτι
2,0 %
200 γρ
Νερό
70,0 – 74,0 %
7,0 – 7,4 λίτρα
Διακοσμητικοί σπόροι
Όσο χρειάζεται
Όσο χρειάζεται
Συνολική ποσότητα ζύμης
175,0 % περίπου
17,5 κιλά περίπου
Επεξεργασία
Ταχυζυμωτήριο
7 – 9 λεπτά στο αργό, 3 – 4 λεπτά στο ταχύ.
Απλό ζυμωτήριο
22 – 27 λεπτά.
Συνθήκες
Θερμοκρασία ζυμαριού | 24 – 26 °C. |
Χρόνος ξεκούρασης | 20 – 25 λεπτά πάνω στον πάγκο. |
Διαίρεση, πλάσιμο, διαμόρφωση τεμαχίων | Διαμορφώνουμε στα επιθυμητά σχήματα. Προσθέτουμε επιπλέον σπόρους στην επιφάνεια. |
Γίνωμα σε στόφα | 40 – 50 λεπτά. |
Θερμοκρασία στόφας | 30 – 35 °C. |
Υγρασία στόφας | 70 – 80 %. |
Θερμοκρασία ψησίματος | 200 – 210 °C. |
Χρόνος ψησίματος | 35 – 45 λεπτά με λίγους ατμούς. Ανοίγουμε τους ατμοσύρτες στα πρώτα 15 λεπτά. |